Skip navigation
BMhi
Currently Being Moderated

Audition CS6 crashes on opening. Cloud

Dec 13, 2012 6:48 PM

Tags: #crash #audition #cs6

Audition CS6 crashes on opening every time. I have not been able to get it to work once.

 

I have downloaded and installed the patch. Still not working

 

I have tried to open while holding shift. Still not working

 

I have renamed the folder in the roaming as 5.0BACKUP. Still not working

 

I have created and replaced the Debug Database.txt. Still not working

 

I have uninstalled and reinstalled. Still not working

 

I have unistalled quicktime. Still not working.

 

Any other ideas?

 
Replies
  • Currently Being Moderated
    Dec 19, 2012 12:35 AM   in reply to BMhi

    Moved from the Creative Cloud to the Audition forum. They will be able to help you here.

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Dec 19, 2012 5:13 AM   in reply to Ken G. Rice

    We will need to know a bit more about what type of system you are trying to use Audition on before we can give any help.

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Dec 19, 2012 11:40 AM   in reply to BMhi

    Thanks.  When you launch Audition, what specifically happens?  Do you see the splash screen appear, and if so, what is the last bit of status text it displays before crashing?  Do you get a crash dialog after it closes, and if so, what does it say?  Do you have other Adobe apps, such as Premiere Pro, installed and do they launch ok?

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Dec 19, 2012 11:50 AM   in reply to BMhi

    Thanks.  When you say "Within 10 seconds of launching..." does Audition actually get to a point where it displays the application window and panels?  Does it show the "Adobe Audition" launch image?  If so, it should update a line of text in that image as it loads various components it uses and if it crashes while this image is still visible, the last displayed text before it crashes would be very helpful.

     
    |
    Mark as:
  • SteveG(AudioMasters)
    5,602 posts
    Oct 26, 2006
    Currently Being Moderated
    Dec 20, 2012 5:53 AM   in reply to BMhi

    BMhi wrote:

    I have uninstalled and reinstalled. Still not working

     

    Any other ideas?

     

    Just the one... try downloading it again. It's possible that even though it appears to install correctly, you have a corrupted file that won't execute properly.

     
    |
    Mark as:

More Like This

  • Retrieving data ...

Bookmarked By (0)

Answers + Points = Status

  • 10 points awarded for Correct Answers
  • 5 points awarded for Helpful Answers
  • 10,000+ points
  • 1,001-10,000 points
  • 501-1,000 points
  • 5-500 points